SEO optimizacija je skup aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje rangiranosti vašeg sajta na internet pretraživačima kakav je Gugl. Kao što znate, danas mnogi žele da budu prvi na Guglu, zato što im ta pozicija omogućava da povećaju broj posetilaca svog sajta a time povećaju i šanse da prodaju svoj proizvod ili uslugu. Optimizacija sajta je uvek isplativa investicija kojom ćete dobiti ne samo tehnički unapređen, atraktivan i bezbedan sajt već ćete podići rejting svog sajta i njegovu poziciju na pretraživaču, i time povećati broj posetilaca i korisnika.

Da bi SEO optimizacija bila uspešna potrebno je da angažujete kvalitetnu SEO agenciju. SEO agencija koja može da unapredi vaš sajt i vaše poslovanje je programerska firma Spektrum kooperativa. Kombinacijom različitih pristupa Spektrum kooperativa koja je ujedno i marketinška i konsalting firma unaprediće vaše poslovanje.

Za unapređenje vašeg poslovanja SEO optimizacija omogućava statističko praćenje interakcije vašeg sajta sa klijentima i omogućava vam da analizom podataka preduzmete strateški bolje poslovne poteze. Samim tim, izrada sajta i optimizacija moraju da vode računa o mnogim aspektima vašeg poslovanja kako bi sajt bio uspešan a ne samo o tehničkoj izradi sajta ili optimizaciji.

Glavni kriterijumi dobre SEO optimizacije su bezbednost sajta, brzina, relevantnost sadržaja, prilagođenost svim uređajima i internet pregledačima, i drugi aspekti. Poštovanje svih tih kriterijuma poboljšaće poziciju vašeg sajta za različite pretraživačke reči koje su u vezi sa vašim poslovanjem. Na taj način, mnogo veći broj vaših potencijalnih klijenata i kupaca biće upućen na vaše usluge i vaše proizvode što jeste jedan od krajnjih ciljeva SEO optimizacije.

Više od polovine korisnika Gugla posećuje samo neki od prva tri rezultata svoje pretrage. Manje od 70 odsto uopšte pređe na drugu stranu ponuđenih rezultata. Te činjenice pokazuju važnost dobre optimizacije kako biste se našli na samom vrhu. Za dobru SEO optimizaciju kontaktirajte Spektrum kooperativu na telefon 062/234-251 koja vam može pomoći u unapređenju vašeg sajta i sa tehničke strane i sa sadržinske kako bi vaš sajt postao autoritet u oblasti vašeg poslovanja.

Prvi na Guglu, kako biti prvi na Guglu, i kako da budem prvi na Guglu – pitanja su koja se najčešće postavljaju SEO agenciji kakva je Spektrum kooperativa. SEO agencija vam pomaže da budete prvi na Guglu za različite pretraživačke reči koje su u vezi sa vašim poslovanjem. Na taj način, omogućava vam se da vas pronađu vaši novi klijenti, vaše nove mušterije, vaši novi poslovni partneri. Biti prvi na Guglu znači vrlo često i biti prvi u poslovanju. Ako se vaša firma bavi pružanjem usluge međunarodne selidbe, onda želite i da vaš sajt bude najrelevantniji i da se pojavljuje kao prvi. SEO optimizacijom vi dugoročno sebi obezbeđujete besplatan priliv novih zainteresovanih za vaše poslovanje. Osim toga, SEO optimizacija vam omogućava da imate tehnički usavršen sajt, koji funkcioniše na najoptimalniji mogući način i samim tim pruža klijentu kompletnu uslugu. 

Spektrum kooperativa je u saradnji sa portalom Preporucujemo sprovela eksperiment o tome koliko vremena je potrebno da biste bili prvi na Guglu. Neke reči mogu da se pojavljuju kao prve na Guglu već posle mesec dana, dok neke nakon šest meseci aktivnog rada na optimizaciji sajta i sadržaja sajta. Da biste bili prvi na Guglu potrebna vam je kvalitetna SEO agencija kakva je Spektrum kooperativa. Možete je kontaktirati na telefon 062/234-251 ili na i-mejl: kontakt@spektrum.rs, kao i na Viber/WhatsApp: +38162234251.

SEO optimizacija se sastoji najpre u analizi vašeg sajta, njegovih tehničkih karakteristika i stepena optimalnog funkcionisanja. Potrebno je da vaš sajt bude na kvalitetnom hostingu, da bude brz, da bude prilagođen za sve različite uređaje i za sve različite širine ekrana – od mobilnih telefona, preko tableta do laptopova i dekstop računara. Potrebno je da poseduje SSL sertifikat i bude bezbedan za korišćenje, za posete kao i za internet plaćanja. Osim toga, važan deo čini i sadržaj vašeg sajta. Potrebno je da se na njemu obrađuju teme koje su u vezi sa vašim poslovanjem. Korisno je da imate Blog i da posetioce vašeg sajta informišete što je više moguće o onome što oni pretražuju na Guglu, i što ih je dovelo na vaš sajt.